Wise Owl Answers

Here are the answers to the questions found on each Wise Owl on the trail.

Spoiler Alert!

If you've not completed The Wise Owl Walk yet then you may want to hold off on reading this page until you've had a chance to discover all the questions found on the plaques of each Wise Owl. 

If you've already found all the Wise Owls and need answers then you're in the right place! Below we've listed all 10 questions as well as all the answers so you can find out how you did. 

Questions:

Q1. Sheriff of Nottinghoot

Q2. Little John

Q3. Goose Fair

In what year is the Goose Fair said to have first taken place?

Q4. Rock Chick

In 1972, where in Nottingham did Paul McCartney and Wings play their first ever gig?

Q5. Raleigh

In which year did Raleigh first make the Chopper bike?

Q6. Mrs Bramley

What was the name of the girl who planted the Original Bramley Apple Tree in Southwell?

Q7. Ey Up Duck

Which American Actress said Ey Up Me Duck at the Hollywood Film Awards in 2014?

Q8. Carousowl

A ceremonial ringing of a pair of silver bells by who marks the opening of the Goose Fair each year?

Q9. Lace

Which Princess wore Nottingham made Lace on her wedding dress in 1981?

Q10. Sherwood The Wise Owl

Which world renowned Nottingham fashion designer has a screen dedicated to them at the Broadway cinema?

Answer: Paul Smith

Source: Broadway Cinema

Answers:

Q1. Sheriff of Nottinghoot

Who played the Sheriff of Nottingham in the 1991 film Robin Hood: Prince of Thieves?

Answer: Alan Rickman

Source: iMDB

Q2. Little John

Can you name all of Robin Hood's band of merry men?

Answer: Little John. Much the Miller's Son. Will Scarlet. Friar Tuck. Alan-a-Dale. Maid Marian.

Source: Visit Nottinghamshire

Q3. Goose Fair

In what year is the Goose Fair said to have first taken place?

Answer: 1284

Source: BBC Nottingham

Q4. Rock Chick

In 1972, where in Nottingham did Paul McCartney and Wings play their first ever gig?

Answer: The University of Nottingham Student’s Union

Source: Nottingham Post

Q5. Raleigh

In which year did Raleigh first make the Chopper bike?

Answer: 1969

Source: Raleigh

Q6. Mrs Bramley

What was the name of the girl who planted the Original Bramley Apple Tree in Southwell?

Answer: Mary Ann Brailsford

Source: BBC website

Q7. Ey Up Duck

Which American Actress said Ey Up Me Duck at the Hollywood Film Awards in 2014?

Answer: Angelina Jolie

Source: Hollywood Film Awards

Q8. Carousowl

A ceremonial ringing of a pair of silver bells by who marks the opening of the Goose Fair each year?

Answer: The Lord Mayor of Nottingham

Source: Nottingham Post

Q9. Lace

Which Princess wore Nottingham made Lace on her wedding dress in 1981?

Answer: Princess Diana

Source: Nottingham Post

Q10. Sherwood The Wise Owl

Which world renowned Nottingham fashion designer has a screen dedicated to them at the Broadway cinema?

Answer: Paul Smith

Source: Broadway Cinema

 

More Wise Owl Walk Fun

Found all the Wise Owls? Keep the fun going with these free print out activities.

The Wise Owl Walk Receipt Competition

Hold on to your receipts! You could win £100 to spend in your favourite shops in Nottingham.

Stay in touch

Sign up for the latest events & offers

}